Saat Bakımı, Saat Tamiri


19.12.2011 20:23:00

SAAT BAKIMI VE KULLANIMI

Saatlerin de tıpkı otomobil veya diğer aletler gibi periyodik bakıma ihtiyacı vardır. Mekanik saatler mekanik parçalarla çalıştığı için zamanla dişlilerin rahat dönmesi için kullanılan yağlar donar ve tekrar temizlenip yağlanması gerekir. Saatlerin, özellikle kol saatlerinin toz, ve sudan korunması gerekir. Eğer saat kilitli tepe ve vidalı kapaklı değilse biraz daha özenli kullanılması gerekir.

DENİZE HANGİ SAATLERLE GİRİLİR?

Denize girebilmek için saatin  200 mt vater resistant olması gerekir. Deniz saatlerinin kapağı vidalı ve kurma kolları su için özel yapılmıştır. Kurma kolları kilitlidir.  Kurma kolu kilitli ve 200 metre su geçirmez saatlerle denize girerken mutlaka kurma kolunu kontrol edin, çünkü saatdalış saati olsa bile kurma kolu açık unutulursa su geçirebilir.Su geçirmez saatlerin kadranında da ayrıca 200 wr(water resist)

SAATTE METRE-BAR VE FT NEYİ İFADE EDER?

200 ATM - 20 BAR

200 metre yada 660 ft   Su sporlarına ve dalmaya dayanıklıdır. 200 Metre su geçirmez anlamındadır.

100 ATM -20 BAR

100 metre yada 330 ft   Günlük kullanımda rahatlıkla kullanılabilir, su sıçramalarına ve yağmura dayanıklıdır. Yüzmeye uygundur, ancak basınca dayanıklı olmadığı için dalınamaz.

50 ATM- 50 BAR

50 metre yada 165 ft   Yüzmeye dayanıklılık seviyesidir.  Basınca dayanıklı değildir. Sadece su sıçramalarına ve yağmura dayanıklıdır.

30 ATM- 30 BAR

30 metre yada  100 ft  Sadece günlük kullanımlarda su geçirmez. Yüzmeye ve su sporlarına uygun değildir.

SAATİN BAKIMI


Saatinizde bir problem olduğu zaman kesinlikle kendiniz açıp kurcalamayın. Bazı saatler sadece servislerde tamir edildiği için yetkili servislerine götürün. Saatinizi direkt güneş ışığından koruyun.Saatiniz eco drive saatse güneş ışınlarından korumanıza gerek yoktur.  Saatinizi kirli ve ter asitli bırakmayın. Ter asidi kol saatlerinin kaplamalarına zarar verir, yumşak ve kuru bir bezle kurulayın. Saatinizi  pilli saatse elektrikle çalışan, televizyon, mikser,bilgisayar  vb gibi manyetik alan oluşturan elektrikli cihazların yanına, üstüne  koymayın.

Saatlerinizi kimyasal maddelerden uzak tutun, Petrol ürünleri elektro plated saatlerin kaplamalarına zarar verir. Civa da altın saatlerin rengini bozar. Saatinizde nemlenme olduğu zaman fırın içine  veya  güneşe bırakmayın, aynı şekilde saç kurutma makinesiyle kurutmayın. En kısa zamanda yetkili servisine götürün.

Deri kayışlı saatleri sudan koruyun. Islandığı zaman veya çok terlediğiniz zaman kolunuzdan çıkarın ve temizleyerek kurulayın. Deri kayışlar sudan ve terden  ne kadar uzak tutarsanız o kadar uzun süreli kullanırsınız.

Saatinizin pili zayıfladığı zaman vakit kaybetmeden servisinde veya iyi bir tamircide pilini değiştirin ve kesinlikle kaliteli pil taktırın. Kalitesiz piller düzgün elektirik akımı vermediği için saatinize zarar verebilir. Pil zayıflamaya başladığı zaman saatiniz geri kalmaya başlar, bazı İsviçre saatlerinde de saniye çifter çifter gitmeye başlar.





Kategori: Duyurular